Next Prev
 

DIY scrubzout

Scrubzout zelf maken is een leuke bezigheid en is erg makkelijk! Van scrubzout word je huid heerlijk zacht en het geeft je het ultieme spa gevoel. Leuke kleurtjes en heerlijke geuren, een zijde zachte huid en een ontspannend gevoel. Let’s scrub! Scrubzout kun je kopen in de winkel, maar waarom zou je er veel geld aan uitgeven als je scrubzout zelf kan maken?

200e86141b84fc6df34e4091cf076734

Zelf scrubzout maken

Scrubzout zelf maken is makkelijk en oh zo leuk! Weer een reden om te shoppen en zelf scrubzout maken is een heerlijke bezigheid in je vakantie dagen. Zo zorg je ervoor dat je bruine zonnegloed vaak veel langer zichtbaar blijft. Verwen je huid dus en maak deze weer stralend en zijdezacht met je zelf gemaakte scrubzout.

Wat heb je nodig? De volgende spulletjes heb je nodig voor je zelf gemaakte scrubzout:

  • Een bakje dode zee zout (Grove Korrels)
  • Een half bakje olijfolie of Kokosolie
  • Geurolie, ga opzoek naar jouw favoriete geur om jouw scrubzout een persoonlijke en heerlijke twist te geven! Denk aan etherische oliën waar je maar een paar kleine druppeltjes van nodig hebt (want pas op! dit moet je altijd mengen en nooit direct op je huis smeren)
  • Potje, ga voor een potje naar keuze waar jij jouw zelfgemaakte scrubzout sierlijk in kan bewaren

Stap één: 

Mix de dode zeezout en de olijfolie goed door elkaar. Door de olie zal de zout aan elkaar blijven kleven, zodat het één geheel wordt. Door olijfolie te gebruiken als je zelf scrubzout gaat maken wordt jouw huid extra gevoed en zal deze zijdezacht worden en gaan stralen!

1acaaa9bb584126e639c85721a88d197

Stap twee: 

Je bent bezig met je eigen scrubzout te maken en dan ga je natuurlijk voor een eigen gekozen geur. De geur olie kan nu namelijk toegevoegd worden. Wij zijn voor een exotische geur gegaan lavendel en citroen! Hierbij hebben wij gedroogde lavendel gekocht en een citroen uitgeperst en deze gemengd in onze scrub. Maar je kunt ook denken aan koffie, of mint en rozemarijn! Maakt niet wat wat je doet, je krijgt er gegarandeerd een wellness gevoel van!

Laat het geheel even intrekken. Geniet ondertussen van een warme kop thee en ontspan!

292746a6391e4141ef6d3f868d9aa7da

Stap drie:

Heb je alles goed gemixt? Nu kan die mooi opgeborgen worden in een leuke pot!

 

 

Share Post
Share
Previous post Mood and Story: River Cult collection
Next post Ajuma Festival
Translate »